Privacy Verklaring

Onze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op donderdag 24 mei 2018

Uw privacy is voor ons van groot belang, om die reden houden we ons strikt aan de privacywetgeving in de Europese Unie. Dit betekent dat wij uw gegevens altijd voor het doel gebruiken waarvoor u ze met ons heeft gedeeld heeft.

In deze privacyverklaring leggen we u uit wat we precies doen met de informatie welke u met ons deelt en hoe we ervoor zorgen dat deze informatie veilig wordt opgeslagen.

Als u vragen hebt, of als u wilt weten wat we precies over u weten, dan kunt u altijd contactmet ons opnemen. We doen onze uiterste best om uw vraag, vragen altijd zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden.

Behandeling

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik als uw behandelende osteopaat een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts.

Wij doen ons best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij:

  • zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens,
  • ervoor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens.

Als uw behandelende osteopaat heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

  • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
  • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens mijn afwezigheid.
  • Voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
  • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik, of mijn administrateur een factuur kan opstellen.

Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal ik u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen.

Zorgnota

Op de zorgnota die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze nota kan declareren bij uw zorgverzekeraar. 

  • ·Uw naam, adres en woonplaats 
  • ·Uw klantnummer en/of uw geboortedatum
  • ·De datum van de behandeling
  • ·Een korte omschrijving van de behandeling, bijvoorbeeld ‘Eerste behandeling’

Online afspraak maken

Wanneer u online een afspraak maakt, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen.

Wij mogen uw persoonsgegevens eventueel delen met onze directe leveranciers als dit noodzakelijk is voor het leveren van deze, uiteraard zullen ook zij op een nette en vertrouwelijke manier met uw privacygevoelige gegevens omgaan.

Om uw betaling te kunnen verwerken ontvangen wij aanvullend uw betaling gegevens, welke gegevens dit zijn is afhankelijk van de betaalmethode waar u voor kiest, denk bijvoorbeeld aan gegevens over bankrekening.

Voor het afhandelen van uw afspraak en afhandeling daarvan gebruiken wij uw NAW-gegevens, betaalgegevens, geslacht, IP-adres, e-mailadres en telefoonnummer(s). Dit zijn wij wettelijk verplicht. We bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond en zeven jaar daarna - dat is de wettelijke bewaarplicht.

Contactformulier

Met het contactformulier op onze website kunt u ons een vraag stellen of een aanvraag doen.

Hierbij slaan wij naam, e-mailadres, geslacht, IP-adres en eventueel telefoonnummer op. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en tot zes maanden daarna. Zo kunnen we u bij vervolgvragen snel en doelgericht helpen.

Advertenties

Onze website is advertentie-/reclame vrij en om die reden verzamelen we ook geen geanonimiseerde klantgegevens om u gericht advertenties te kunnen tonen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij verstrekken zonder uw expliciete toestemming geen gegevens aan andere bedrijven of instellingen.

BeveiligInG

De beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang en een absolute prioriteit. Om uw privacy op een goede manier te beschermen, nemen wij onder andere de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord gekoppeld
  • Wij maken gebruik van een met SSL (Secure Sockets Layer) verbinding waarmee alle informatie tussen u en onze website afgeschermd wordt
  • De toegang tot persoonsgegevens (vertrouwelijke gegevens) wordt door ons met behulp van gedetailleerde logbestanden bijgehouden, deze logbestanden worden regelmatig en zorgvuldig in de gaten gehouden
  • Tot slot nemen we diverse niet nader te noemen maatregelen om persoonsgegevens (on)zichtbaar af te schermen, te beveiligen voor eventueel kwaadwillende

Wijzigingen aan deze privacyverklaring

Wanneer onze website wordt aangepast moeten wij natuurlijk ook deze privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig er een nieuwe versie van onze privacyverklaring is. We zullen ons inspannen om het u via de voor ons beschikbare kanalen, denk bijvoorbeeld aan e-mail en onze website, te laten weten als we onze privacyverklaring hebben aangepast.

Inzake, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vindt u verderop op deze pagina.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon wijzigen of verwijderen. We zullen u dan ook vragen u te legitimeren bijvoorbeeld door te e-mailen vanaf een bij ons bekend e-mailadres..

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Dit is in België de Gegevensbeschermingsautoriteit, meer informatie over het indienen van een klant vindt u op: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/verzoek-klacht-indienen

Contactgegevens

Carla Beckers
Noordheuvel 66
2990 Wuustwezel-Gooreind 
BELGIË

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer BE: +32 3 248 5411 
Telefoonnummer NL: +31 76 7110335

COPYRIGHT 2018-2019 CARLA BECKERS  |  ALGEMENE VOORWAARDEN  |  SIITEMAP | PRIVACY VERKLARING